PERDELAND
Kategorite dedikuar Shtepise Moderne  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Larja e perdeve normalisht behet 6 here ne vit. Por n q s pihet duhan, mbajme te ndezur soben ose kaloriferin atehere larja behet 7 ose 8 here ne vit.

E rendesishme per mos rrudhosjen e perdeve :


1. sapo ta heqim nga dritarja ta fusim per tu lare, pa e hedhur ne koshin e rrobave te pa lara

2. pasi t’i kemi lare , mos ti leme te presin mbi njera tjetren,por menjehere ti hapim per tu thare ose ti hekurosim.

3. per larjen e perdeve temperatura e ujit nuk duhet te jete nen 30℅ .Por nese e lajme me dore per mos rrudhosje ne momentin e nderrimit te ujit, tylin eshte mire ta varim ne nje shkop qe mund te kemi ne banje dhe te bejme zgjatjen e tylit me dore vazhdimisht.

4. ne larjen me lavatriçe duhet te perdorim me shume detergjent . proçesin e shtrydhjes nuk duhet ta leme deri ne fund. Ne mbarim kur ta varim duhet te bejme nje shtrirje te lehte me dore ne vendin e qepjes.

Perdet e trasha ose edhe me te lehta mund te pastrohen dhe me fshese me korent. Kur jane shume te pista , para larjes vendosen ne uje te vaket per nje ose dy ore. Kur kemi nje perde me njolla : ne fillim i hedhim detergjentin per pastrimin e duhur e leme per nje ore pastaj bejme larjen. Per tylet e shtrenjta qe nuk doni tju prishen ose tju shkeputet ndonje gje duhet te lahen brenda nje kelluf jasteku.

Nqs me larjen e pare mendoni se perdet akoma nuk jane pastruar mire atehere vendoseni tylin perseri ne uje me detergjent ku brenda hidhni nje gote uji me amonjak per 2 ore . pas nje larjeje ne lavatriçe vendoseni te qendroje ne diell derisa te thahet.
Ora dhe vendi qe ju duhet per te qendruar  
   
Advertisement  
   
BALLON
 
   
Today, there have been 2 visitors (7 hits) on this page!
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=